Årets frimärke 2015

Tack till alla er som röstat på ert favoritmärke och för alla de fina motiveringar som kommit in!
 
Vinnaren av den åtråvärda Prag-resan är Anette Rigestam från Trelleborg som röstade på frimärket Ingrid Bergman. Hennes motivering lyder:
 
En svensk skönhet i all sin prakt, en prydnad för både brev och annan frakt. Ett frimärke som gör mig både stolt och glad, klistrar gärna flera på rad.
 

Vinnarna av boken Svenska Frimärken Berättar 2015 är:

 
Marianne Windstam, Vallentuna
Emma Tellbom, Lerum
Niklas Ahlbom, Huskvarna

Anna Karlsson, Falkenberg
Sofia Ljungdahl, Stocksund
Gabriella Wessman, Ekerö
Cecilia Friis, Färgelanda
Alva Löfvander, Göteborg
 
Vinnarna kontaktas av PostNord. En jury har utsett alla vinnarna och beslutet kan inte överklagas.
 
Frimärket Ingrid Bergman vann PostNords omröstning Årets frimärke 2015. Förlagan är ett fotografi från 1940-talet, och frimärket det ena av två frimärken som gavs ut till 100-årsminnet av stjärnans födelse.
 
Det vinnande frimärket har utformats av Gustav Mårtensson och graverats av Lars Sjööblom. Förlaga till detta frimärke och till USA-frimärket är ett fotografi av Laszlo Willinger, känd för porträttfotografier av filmstjärnor och andra celebriteter under 1930- och 1940-talet.
 
Frimärket är det ena av två frimärken som gavs ut till 100-årsminnet av Ingrid Bergmans födelse. Det andra frimärket, som kom på tredje plats i omröstningen, har illustrerats av Stina Wirsén.
 

Fem-i-topp i omröstningen Årets frimärke 2015

 
  1. Ingrid Bergman (Mårtensson/Willinger)
  2. Björkar
  3. Ingrid Bergman (Wirsén)
  4. Bikupor
  5. Magnolia
Omröstningen Årets frimärke 2015 pågick mellan 24 september 2015 och 2 januari 2016. Det är elfte året i rad som PostNords kunder har kunnat rösta på sin frimärksfavorit på webbplatsen eller via kort eller brev.

 
 
 
 
© PostNord Sverige AB | Cookies | Integritetspolicy