Varubrev

Varubrev är en tjänst som passar alla företag som skickar lätta varor via e-handel och postorder, in- och utrikes.
Introduktion
Varubrev är enkelt, snabbt och kostnadseffektivt att använda för att skicka lätta varor inom Sverige och till övriga världen. För varor som skickas inom Sverige finns dessutom tjänsten som ett miljöanpassat alternativ.

Varubrevet levereras direkt till mottagarens postlåda. Om försändelsen är för stor för att rymmas i postlådan får mottagaren ett aviseringsmeddelande. Kunden hämtar då varan på närmaste utlämningsställe.
 
Varubrev är en brevtjänst för varor som väger mellan 150 gram och 2 kg.
Minimitjocklek för Varubrev är 15 mm.

Tjänsten förutsätter att du är EDI-kund och att inlämning av produktions- och fakturaunderlag sker via EDI, till exempel via vårt gratissystem Pacsoft Online.

I Varubrevet ingår inget ekonomiskt ansvar. Vill du skicka något som har ett värdefullt innehåll kan du använda någon av våra tjänster Rek inrikes, Rek utrikes eller Värde.

Rullar går inte att skicka som Varubrev.

Varubrev 1:a-klass – inrikes och utrikes 

Varubrev 1:a-klass är det bästa valet när snabbheten är det viktiga. Varubrev inom Sverige delas ut till mottagarna redan vardagen efter inlämningsdagen. Leveranstiden för Varubrev till övriga länder varierar beroende på vilket land du skickar till. 
Här kan du se när ditt Varubrev ska vara framme

Varubrev Ekonomi – inrikes och utrikes

Varubrev Ekonomi är en tjänst att välja när ekonomin är det viktiga. Varubrev inom Sverige delas ut till mottagaren tre dagar efter inlämningsdagen. Leveranstiden för Varubrev Ekonomi till övriga länder varierar beroende på vilket land du skickar till.
Här kan du se när ditt Varubrev kan vara framme

Varubrev Klimatekonomisk – inrikes

Varubrev Klimatekonomisk är en tjänst för dig som vill göra ett aktivt val och välja den mest miljöanpassade distributionen av Varubrev inom Sverige. Klimatekonomisk försändelse flygs aldrig och vi klimatkompenserar för distributionen.

De delas ut till mottagarna redan vardagen efter inlämningsdagen. Vissa orter nås tre dagar efter inlämningsdagen.

Varubrev Retur - inrikes

Varubrev Retur är en tjänst som ger dig möjlighet att förenkla för dina kunder att skicka en vara i retur. Lägg med en förbetald returfraktsedel då du skickar ut varan. Försändelsen lämnas sedan in hos postombud, företagscenter eller till lantbrevbärare. Returavsändaren får vid inlämningen ett utskrivet kvitto om så önskas. Om returavsändarens e-postadress finns angiven i EDI-informationen, skickas ett kvitto via e-post. Du som returmottagare får informationen om att returen är inlämnad och på väg tillbaka till dig. Varubrev Retur befordras över natt i hela Sverige.

Sändning inrikes

Lämnar du in minst 100 stycken Varubrev 1:a-klass inrikes, 100 st Ekonomi inrikes eller 100 st Klimatekonomisk inrikes vid ett och samma tillfälle taxeras det som sändning. I en Varubrevssändning kan du blanda Varubrev av olika vikt och format. Det går också bra att skicka Varubrev som enstaka.
Praktisk information

Omslag och märkning

Ett Varubrev ska ha ett omslag som skyddar innehållet väl och tål normal posthantering. Varubreven ska vara märkta med "Varubrev". Varubrev 1:a-klass som skickas utrikes ska vara märkta  med ”Prioritaire” och alla Varubrev Ekonomi ska vara märkta med ett "B".

Varubrev Klimatekonomisk ska miljömärkas enligt anvisningar i dokumentet "Tekniskt dokumentation" som finns under Varubrev i listan med Faktablad.

Ange en tydlig svensk avsändare med namn och postadress. Särskilt avtalad tilläggstjänst till Varubrev ska också anges på försändelsen i klartext eller med särskild symbol/kliché. Eftersom produktions- och fakturaunderlag sker via EDI ska varje varubrev ha en unik streckkod.

Läs mer om märkning i dokumentet "Teknisk dokumentation" som finns under Varubrev i listan med Faktablad.

Bokning

Inlämning av Varubrev 1:a-klass och Varubrev Klimatekonomisk som innehåller minst 2 000 stycken bokas senast klockan 09.00 på inlämningsdagen.
 
Inlämning av Varubrev Ekonomi som innehåller minst 2 000 stycken bokas senast klockan 17.00 dagen före inlämningsdagen.
  
Bokningen gör du enkelt via Boka sändning eller via kundservice, telefon 0771-33 33 10.

EDI och streckkod

Senast en timme innan inlämning måste du skicka EDI-filen med data om försändelserna till oss. Använd gärna vårt gratissystem Pacsoft Online.

Inlämning

Senaste inlämningstid för Klimatekonomisk är kl 16.00 mån-fre och för 1:a-klass samt Ekonomi kl 18.00. Se faktabladet Inlämningsställen och brevområden i listan med faktablad. Varubreven kan blandas i samma behållare oavsett om de ska skickas inom Sverige eller till övriga världen, eller om de har olika vikt och format. Den enda sortering som krävs är att sortera 1:a-klass för sig, Ekonomi för sig och Klimatekonomiskt för sig.

Säkerhetsdeklaration

När du skickar Varubrev utrikes inom EU ska du alltid bifoga säkerhetsdeklaration.

Säkerhetsdeklaration inom EU

Förhandsavisering

För Varubrev som skickas inom Sverige meddelas mottagaren med sms eller e-post att Varan är inlämnad till oss. För att detta ska ske behöver vi få information om mottagarens sms-nummer eller e-postadress.

Mottagare av Varubrev som skickas utrikes meddelas via e-post om att varan är inlämnad till oss, och det görs på danska, norska, finska eller engelska. För att detta ska ske behöver vi få information om mottagarens e-postadress.

Om varubrevet inte kunde delas ut

Om Varubrevet är för stort för mottagarens postlåda eller om ingen i hushållet är hemma, aviserar vi via sms eller e-post om att varubrevet finns att hämta hos ett  postombud. Har vi inte mottagarens sms-nummer eller e-postadress aviserar vi via brev. I övriga länder sker denna avisering enligt respektive mottagarlands rutiner för avisering av stora brev.

Betalning

Du betalar mot faktura. Ansök om att bli avtalskund här eller via kundservice, telefon 0771-33 33 10.
 
 
 
Varubrev

Skicka Varubrev

Varubrev skickar du med Pacsoft Online. Du behöver då vara avtalskund.

Redan kund


Bli avtalskund
© PostNord Sverige AB | Cookies | Integritetspolicy